Menu

Jongeren actief in de wijk

Wij organiseren in diverse gemeenten cursussen, voor creatieve en sportieve jongeren die graag een positieve bijdrage willen leveren aan hun omgeving.

Sport-Z verzorgt cursussen voor creatieve en sportieve jongeren tussen de 14 en 23 jaar die - op ieder niveau - graag een sportieve en positieve bijdrage willen leveren aan hun omgeving.

Tijdens meerdere bijeenkomsten ontdekken jongeren hun sportieve en organisatorische talenten. zij leren om andere jongeren te motiveren, inspireren en te betrekken bij sportieve activiteiten. Zo kunnen zij straks – als bijbaan – op eigen kracht hun stad, wijk of (sport)club in beweging brengen. De cursus wordt gegeven door een coach. Deze begeleidt de jongeren bij het behalen van individuele gestelde doelen.

Alle bijeenkomsten worden opgesplitst in twee onderdelen:

Praktijkonderdeel
Tijdens het praktijkonderdeel wordt er toegewerkt naar een zelf gekozen event. De deelnemers ontwikkelen competenties die nodig zijn om voor een groep te staan tijdens een (sport)activiteit. Door middel van sport en spel leren de deelnemers elkaar kennen en te vertrouwen. De deelnemers zullen aan het eind van het traject hun eerste event op eigen kracht draaien, waarnaar zij tips ontvangen van de coach.

Theorieonderdeel
Het theorieonderdeel dient zich voor het overdragen van kennis over onderwerpen zoals: het plannen en organiseren, het maken van een begroting, het opzetten van PR en Communicatie en het afronden van een project.

Actuele cursussen

  • Set Your Life Goals, start september 2021 in gemeente Heerhugowaard (bij AV h
  • Moverz, start september 2021 in gemeente Alkmaar (bij Moskee Bilal)

Benieuwd naar wat Sport-Z voor u(w gemeente of organisatie) kan betekenen?
Neem contact met ons op: info@sport-z.org of bel naar 06 11 14 97 28!

Wij werken samen met