Menu

Wandelen in Egmond (80+)

Doe mee met de 80+ wandelgroep rond de Slotkapel in Egmond a/d Hoef.


Naar aanmelden

Dankzij de samenwerking tussen de maatschappelijk buurtsportcoach van Sport-Z en leefstijlcoach Nicole kunnen de oudere inwoners van Egmond vanaf 80 jaar elke vrijdag meelopen met een nieuwe wandelgroep. Centraal staat het rondje van 800 meter rond de Slotkapel in Egmond a/d Hoef. Onderweg doen de deelnemers oefeningen wat zorgt voor een sterker lichaam, meer balans en een stabiel looppatroon. Natuurlijk staat ook gezelligheid en het elkaar ontmoeten op het programma, waarbij ook veel tips op het gebied van een gezonde leefstijl worden gedeeld. Deelname is voor 80+’ers momenteel gratis, zij kunnen zich aanmelden via nicole_dissel@hotmail.com of 06-10967698.

Dag en tijd: vrijdag, er zijn diverse groepjes/tijdstippen, zowel in de ochtend als de middag
Locatie: Slotkapel Egmond a/d Hoef (bankjes bij de vijver)
Kosten: Gratis (80+)

Extra: om 9.30 uur start een 70+ groep. Hier betaalt u een eigen bijdrage van € 5,- per keer (eerste les gratis proberen)

Nicole Weijling-Dissel (van ‘Fit met Nicole’) is leefstijlcoach en hardloopster (8-voudig Wereldkampioene). Zij ziet door haar kennis, ervaring en inzichten die zij tijdens haar sportcarrière heeft verkregen het belang van een gezonde leefstijl en wil dit ook aan de deelnemers, die zeer op leeftijd zijn, overbrengen. “Het zijn vaak de kleine veranderingen, leefstijlaanpassingen, die enorme grote invloed kunnen hebben op meer kwaliteit van leven.” aldus Nicole. “Leeftijd is maar een getal. En ook op oudere leeftijd, heb je invloed op je fysieke en mentale situatie.” De oefeningen worden uiteraard aangepast naar ieders conditie, waar de één misschien even rust moet nemen zal de ander aangespoord worden de hele route in beweging te blijven.

Bij grote belangstelling én om de veiligheid te waarborgen, worden regelmatig extra wandelgroepen gestart zodat de groepen klein blijven. Uiteraard wordt tijdens het wandelen rekening gehouden met de geldende corona-maatregelen, zoals het houden van voldoende afstand tot elkaar. Aanmelden kan via nicole_dissel@hotmail.com of 06-10967698.

Meld je aan voor deze activiteit

Wandelen in Egmond (80+)


Gegevens

FAQ

Is deze activiteit geschikt voor mij?

Iedereen op leeftijd, of u nu met of zonder rollator loopt, kan meedoen aan deze activiteit. Nicole past de oefeningen aan op uw kunnen.

Ik ben jonger dan 80 maar wil wel meewandelen, kan dit?

Om 9.30 uur start ook een 70+ groep, hier kunt u voor € 5,- per keer meedoen. De eerste keer kunt u gratis uitproberen of het u bevalt!

Bekijk alle veelgestelde vragen

Wij werken samen met