Menu

Meer vertrouwen in eigen vaardigheden

Femke (9) uit Heerhugowaard heeft een GGZ-indicatie. Ze is erg onzeker wat zich vertaald naar onzekerheid in haar doen en laten. Ze staat regelmatig met afhangende schouders en kijkt vaak naar de grond. Doordat Femke weinig vertrouwen heeft in haar eigen handelen, heeft ze weinig contact met leeftijdsgenoten. Haar moeder maakt zich zorgen en zoekt contact met de coördinator van Stichting Sport-Z. Zij adviseert haar de weerbaarheidstraining IkDURF.
Deze training richt zich op kinderen die geen aansluiting vinden bij het reguliere aanbod of een GGZ-indicatie hebben. Door middel van de methode Denken, Durven, Doen wordt er op spelende wijze gewerkt aan de zelfvertrouwen van het kind.

Elke maandag leert Femke zichzelf steeds een beetje beter kennen. De weerbaarheidstrainer helpt haar de methodiek toe te passen door middel van sport en geeft haar tips. Femke krijgt hierdoor meer vertrouwen in haar eigen vaardigheden en durft daarom ook meer te ondernemen. Ze spreekt regelmatig af met klasgenoten én deelnemers van de weerbaarheidstraining.

Ik zie haar weer opbloeien. Doordat ze samen kan sporten met kinderen met een indicatie, wordt ze niet meer gezien als vreemde eend in de bijt.

- Carmen -

De moeder van Femke ziet vooruitgang: "De trainer helpt haar op spelende wijze haar grenzen aan te geven en soms zelfs te verleggen. Ik zie haar weer opbloeien. Doordat ze samen kan sporten met kinderen met een indicatie, wordt ze niet meer gezien als vreemde eend in de bijt."

Benieuwd naar wat Stichting Sport-Z voor u kan betekenen? Neem contact met ons op!

Wij werken samen met