Menu

Sporten met autisme in Alkmaar

Bas (7) uit Alkmaar heeft autisme. Hij zou graag willen sporten, maar bij de reguliere sportaanbieder in zijn wijk in Alkmaar is het voor hem lastig om zijn draai te vinden. De communicatie met zijn trainer en teamgenoten bij de sportvereniging verloopt stroef. Bas wordt vaak niet begrepen en de trainers doen hun best, maar kunnen niet goed met zijn autisme omgaan. Voor zowel Bas als zijn ouders levert dit frustratie op en Bas raakt gedemotiveerd; hij wil het sporten eigenlijk al opgeven.

De ouders van Bas zijn verder gaan zoeken en kwamen in Alkmaar in aanraking met Sport-Z. Zij biedt de wekelijkse sportlessen van SportFUN aan, speciaal voor kinderen met autisme. Sinds september gaat Bas naar SportFUN. Tijdens dit sportprogramma kan hij sporten met andere kinderen die óók een indicatie hebben. Bas is met zijn autisme niet meer de vreemde eend in de bijt, en als hij een keer de situatie niet goed overziet speelt de professionele begeleiding hier goed op in. Voor Bas verlaagt dit de drempel om te gaan en blijven sporten aanzienlijk. En mooi meegenomen; hij leert nog veel meer sportieve kinderen met autisme in Alkmaar kennen! Zij begrijpen hem en ook naast het sporten spreekt hij af en toe met hen af.

Bas vond het erg spannend om zich aan te melden voor SportFUN, maar hij doet nu elke woensdag mee.

- Mareike -

De moeder van Bas benadrukt nog even: “Doordat de vaste begeleiders elke week verschillende sporten en spellen aanbieden, raakt hij nooit verveeld. Hij raakt hierin lekker zijn energie kwijt en heeft écht zijn draai kunnen vinden. Het is fijn dat we een oplossing hebben kunnen vinden die past bij Bas, en ook lekker in de buurt in onze eigen stad Alkmaar.”

Benieuwd naar wat Stichting Sport-Z voor u kan betekenen? Neem contact met ons op!

Wij werken samen met