Menu

Sport & Outdoor

Wekelijks sportprogramma op zaterdagochtend voor kinderen en jongeren die geen aansluiting vinden bij het reguliere aanbod of een verstandelijke beperking hebben.


Naar aanmelden

Het wekelijkse sportprogramma Sport & Outdoor vindt elke zaterdagochtend plaats.

  • 10.00 - 11.00 uur - Gericht op deelnemers die geen aansluiting vinden bij het reguliere aanbod (leeftijdsindicatie 8-14 jr)
  • 11.00 - 12.00 uur - Gericht op deelnemers met een verstandelijke beperking (leeftijdsindicatie 8-26 jaar)

Onder begeleiding van professionele sporttrainers én een pedagogisch deskundige sporten we in twee groepen, met maximaal 12 kinderen per groep. Bij aanmelding kijken we niet alleen naar leeftijd, maar ook naar de verschillende behoeften van de deelnemer, daardoor kunnen we bepalen of de groep voor jou geschikt is.

Let op: Voor de oudere kinderen (vanaf ongeveer 12 jaar) bieden we ook het programma 'SportMIXX' aan. Hier worden 2-wekelijks diverse sportlocaties in en rondom Alkmaar bezocht.

Introductielessen
Je meldt je in eerste instantie aan voor de 3-weekse introductieperiode. Dit is voor jou een laagdrempelige manier om met de lessen, sporttrainers en mede-sporters kennis te maken. Wil je blijven sporten? Na deze drie weken bepalen we samen of je in de groep goed tot je recht komt en kun je het hele jaar door blijven sporten. Er blijft gedurende deze periode steeds overleg plaatsvinden of het voor de deelnemer een fijne plek is om te blijven sporten. Je betaalt steeds per 10 weken.

Het programma
Bij deze sport- en spelactiviteiten staan het beleven van plezier en vergroten van sociale contacten centraal. De kinderen en jongeren kunnen in een veilige omgeving sporten. Er komen verschillende sporten en spellen aan bod tijdens de lessen, enkele voorbeelden hiervan zijn: Boogschieten, Archery Tag (een mengeling van trefbal en boogschieten met foampijlen), Balsporten, Obstacle Run, Dobbelspelen, Tikspelen, Kickboksen/Weerbaarheidsspelen, Samenwerkingsspelen, Overloopspelen en Estafettevormen.

Dus schrijf je snel in en doe mee!

Locatie: Outdoorpark Alkmaar, Hertog Aalbrechtweg 4, Alkmaar
Start introductieweken (3 weken): Je kunt wekelijks instromen
Kosten: € 45,- (voor 10 weken, deelname aan de introductieweken is gratis)


Aanmelden? Vul onderstaand formulier in of mail naar sportoutdoor@sport-z.org, we nemen dan contact op om de datum voor de eerste les af te spreken.
Meer informatie? Neem contact met ons op:

Meld je aan voor deze activiteit

Sport & Outdoor


Aanmelden

FAQ

De leeftijd van mijn kind komt niet overeen met het gedrag wat hij/zij vertoont, kan ik hem/haar wel aanmelden?

Speciaal hiervoor volgt uw kind de 3 proeflessen. We kijken tijdens deze drie lessen of de groep bij het kind past en vice versa.

Is deze activiteit geschikt voor mijn kind?

Deze activiteit in de eerste groep is gericht op kinderen met een GGZ-zorgindicatie (o.a. autisme / ADHD / PDD-NOS) én op kinderen die door gedrags- of andere problematiek niet goed mee kunnen komen in een reguliere sportgroep en die gedijen bij nét dat beetje extra aandacht en begeleiding. De tweede groep is gericht op kinderen met een verstandelijke beperking (denk bijv. aan Downsyndroom, maar ook andere syndromen).

Bekijk alle veelgestelde vragen

Wij werken samen met