Menu

Set Your Life Goals

Houd jij van sport? Wil jij je talenten ontdekken via sport en nieuwe mensen leren kennen? Dan is Set Your Life Goals iets voor jou!


Naar aanmelden

Ontdek je kracht
Samen met jouw coach stel jij je 'Life Goals' op en ga je jouw talenten verder ontwikkelen via de sport. Denk aan het volgen van workshops, een opleiding tot sportcoach, vrijwilligerswerk bij een sportvereniging en/of het organiseren van een sportfestival. Zo vul jij je Maatschappelijke Dienst Tijd (MDT) op een wel héél mooie manier in! Je hoeft zelf niet sportief te zijn om aan het programma mee te doen, als je maar wel graag meewerkt aan het organiseren voor ánderen en je eigen talenten hierin wilt ontdekken.

Het programma is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 14-27 jaar.

Het programma

  • Eerste 8 weken: Life Goals sessies waarin theorie en praktijk elkaar afwisselen. Verschillende (maatschappelijke en sociale) onderwerpen komen aan bod waaronder respect, samenwerking, communicatie, vertrouwen, positiviteit en motivatie. En er staan leuke sport- en speloefeningen op het programma.
  • Dag, tijd en locatie worden nader bepaald.
  • Tijdens deze weken stel je je eigen Life Goals plan op, deze presenteer je de laatste sessie.
  • Extra leuk deze weken is dat er ook inspirerende gastsprekers aanwezig zijn
  • Na deze 8 weken start je bij je MDT (maatschappelijke diensttijd) doe-plek. Deze hebben we in de tussentijd (samen) voor je gevonden. Je kunt bijvoorbeeld werkzaamheden bij een sportverenigingen of -organisatie verrichten, of activiteiten in de wijk organiseren.
  • Als afsluiting organiseer je samen met de andere deelnemers een sociaal sportfestival. Hier ontmoeten jongeren andere doelgroepen en zo sluiten jullie het traject, na 17 weken, feestelijk af.

Tijdens de sessies staat het sociale aspect centraal. We gaan met elkaar in gesprek en delen ervaringen. Het hele traject wordt begeleid door de maatschappelijke sportcoaches Jelle en Yalmard.

Eerstvolgende start Set Your Life Goals

  • September 2021, Heerhugowaard. Meld je nu aan! Exacte datum, tijd en locatie worden binnenkort bekend gemaakt.

Meer informatie? Neem contact op met Jelle Zuijdam via j.zuijdam@sport-z.org of 06-34168901.

Meld je aan voor deze activiteit

Set Your Life Goals


Jouw gegevens

FAQ

Ik kan één van de cursusdata niet, kan ik toch meedoen aan de cursus?

Meld je vooral aan! Jij gaat met de cursusleider in overleg hoe je de gemiste les -bijvoorbeeld met een thuisopdracht- in kan halen.

Ik heb interesse, wanneer start de volgende cursus?

Als er geen nieuwe startdatum genoemd staat en je hebt interesse om de cursus te volgen, laat dan je contactgegevens achter via j.zuijdam@sport-z.org. We nemen contact met je op zodra een nieuwe cursus van start gaat.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Wij werken samen met