Menu

Samen in Beweging - Ouderactiviteiten

Op regelmatige basis komen ouders van kinderen die extra zorgbehoeften hebben bij elkaar. Een laagdrempelige beweegactiviteit staat centraal, maar het gaat er met name om dat we het gezellig hebben, ontspannen en elkaar ontmoeten.


Naar aanmelden

Speciaal voor de ouders/verzorgers van kinderen die extra zorgbehoeften hebben verzorgt Sport-Z i.s.m. het Centrum voor Jeugd en Gezin ouderbijeenkomsten 'Samen in Beweging'.

Op regelmatige basis komen de ouders bij elkaar. Een laagdrempelige beweegactiviteit staat centraal, maar het gaat er met name om dat we het gezellig hebben, ontspannen en elkaar ontmoeten. Onder gelijkgezinden kunt u laagdrempelig en zonder oordelen (gedeelde) ervaringen uitwisselen, van elkaar leren en er voor elkaar zijn. Deel verhalen en ervaringen, verhoog uw opvoedenergie en zelfregie en doe met ons mee.

De inhoud van de bijeenkomsten stemmen we ook deels af op de vragen en ideeën die bij u heersen, natuurlijk met de nodige sturing vanuit ons. U kunt ervoor kiezen één of meerdere keren aan te sluiten.

Data en tijden (aanmelden tot 4 dagen van te voren):

  • Vrijdag 11 december, 11.00-12.00 uur - Zaalactiviteit (mindfulness)*

*Startlocatie wandelingen en zaalactiviteiten maken wij per mail bekend na inschrijving. U ontvangt enkele dagen van te voren een mail met daarin details omtrent de locatie en andere relevante zaken.

**Meet Up
Ook organiseren we een Meet Up, dit is een informatie bijeenkomst voor ouders/verzorgers waarbij verschillende onderwerpen aan bod komen. De bijeenkomst vindt plaats in sportcomplex De Meent in Alkmaar (Terborchlaan 301). U gaat in drie groepen uitéén zodat we voldoende afstand kunnen houden en naar diverse gasten kunnen luisteren. De onderwerpen die deze avond aan bod komen volgen o.a. uit de vragen die tijdens de eerste wandelingen naar voren zijn gekomen uit de groep. Dit zal zeker aansluiten bij uw interesse en ervaringen als ouder van een kind wat extra zorgbehoeften heeft. De avond is te bezoeken als een verrijking op de beweegactiviteiten, maar u kunt deze ook apart bezoeken. Deze activiteit is i.v.m. de geldende coronamaatregelen tot nader orde uitgesteld, u wordt geïnformeerd zodra wij meer weten.

Aanmelden
Deelname is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Het is zowel van toegevoegde waarde als u 1x aansluit, als wanneer u meerdere of alle bijeenkomsten aanwezig bent.

Meer informatie of vragen
Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met Hester Zwart, via h.zwart@sport-z.org of 06-52493264.

Deze activiteit wordt mogelijk gemaakt door het Maatschappelijk Sportakkoord van Alkmaar 2020.


Meld je aan voor deze activiteit

Samen in Beweging - Ouderactiviteiten


Gegevens

FAQ

Voor wie zijn de bijeenkomsten bedoeld?

Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor ouders/verzorgers van kinderen met een indicatie, die graag onderling ervaringen uitwisselen en open staan voor nieuwe contacten.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Wij werken samen met