Contact   |  

Bekijk hieronder de activiteiten waaraan u op dit moment deel kunt nemen.

Uniek Sporten | Sporten met een handicap

Heb je een handicap en wil je graag sporten of bewegen? Uniek Sporten helpt je bij het zoeken naar een sportaanbieder bij jou in de buurt.
www.unieksporten.nl

SportFUN | Wekelijkse sportles voor kinderen met een indicatie

SportFUN, wekelijkse sportlessen op de woensdagmiddag voor kinderen van 8-12 en 12-17 jaar. Na een 3-weekse introductieperiode starten we met een 10-weeks programma in De Meent Bauerfeind in Alkmaar. Deelnamekosten bedragen € 45,-.
Meer informatie en aanmelden

Weerbaarheidstraining Alkmaar | Heiloo | Uitgeest | Bergen

Weerbaarheid staat voor stevig in je schoenen staan en vertrouwen hebben in jezelf. Als er weer weerbaarheidstrainingen van start gaan, vindt u de informatie op deze pagina. U kunt zich ook aanmelden voor de reservelijst, wij informeren u dan wanneer er een nieuwe lessenreeks weerbaarheid van start gaat in Alkmaar, Bergen, Uitgeest of Heiloo.

Fit & Veilig | Weerbaarheidstraining 50+

Een weerbaarheidsdocent zal met behulp van eenvoudige fysieke oefeningen (‘Fit’) er voor zorgen dat de deelnemer de wereld weerbaarder en met meer zelfvertrouwen tegemoet kan treden (‘Veilig’). Tijdens de trainingen worden door middel van oefeningen onderwerpen als lichaamshouding, stemgebruik, ademhaling, intuïtie en verdedigingstechnieken geoefend.
Meer informatie en aanmelden.

Citytrainer cursus

‘Ik train mijn stad’ is een cursus voor jongeren tussen de 14 en 23 jaar die hun sportieve en organisatorische talenten willen gebruiken om andere jongeren in de wijk of bij hun sportvereniging te betrekken bij sportieve activiteiten. De training start diverse malen per jaar in Alkmaar.
Meer informatie en aanmelden

Fit & Veilig | Cursus valpreventie

Voor iedereen die wil leren hoe een val te voorkomen is, en hoe gereageerd kan worden als men wél een keer onverhoeds uitglijdt of misstapt. Tijdens de cursus valpreventie zal een trainer met behulp van eenvoudige oefeningen ervoor zorgen dat de deelnemers steviger op hun benen staan. Dit voorkomt een mogelijke val en het daar eventueel mee gepaard gaande leed.
Meer informatie en aanmelden

Meet up's | Bijeenkomsten deskundigheidsbevordering

Sport-Z organiseert regelmatig bijeenkomsten voor (zorg) professionals en sportaanbieders met diverse thema's. Van het uitwisselen van ervaringen op het gebied van aangepast sporten tot voorlichting over het omgaan van (sportende) mensen met dementie.
Bekijk hier de meet up agenda